ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ
Στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη

ΜΑΙ-ΕΚΘΕΣΗ-ΜΙΑ-ΙΣΤΟΡΙΑ.png

Μια έκθεση, μια ιστορία

Με αφορμή την έκθεση ζωγραφικής του Βασίλη Θεοχαράκη
 

Πώς αντιλαμβάνεται ένα έργο τέχνης ένας άνθρωπος που δεν έχει κατακτήσει ακόμα τον λόγο; Πώς εκφράζει το συναίσθημα του και την άποψη του;

 

Σκοπός του προγράμματος είναι τα παιδιά να αποκτήσουν την εμπειρία της πρώτης επαφής με τη ζωγραφική και την τέχνη, καθώς και να δημιουργηθεί ένας νέος δρόμος επικοινωνίας μεταξύ παιδιού και γονέα. Ένας δρόμος απελευθερωτικός και βαθιά επικοινωνιακός.

Για παιδιά από 10 μηνών έως και 3 ετών

Πληροφορίες:

Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη. Πληροφορίες- Κρατήσεις: 210 3611206

ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ-ΣΤΗΝ-ΤΕΧΝΗ.jpg

Διάλειμμα στην τέχνη:

Νίκος Εγγονόπουλος: Ο Ορφέας της Υπερρεαλιστικής Ζωγραφικής
 

Στο φετινό πρόγραμμα του Ιδρύματος Β. & Μ. Θεοχαράκη η ζωγραφική και η ποίηση του, πρωτοπόρου για την εποχή του, Νίκου Εγγονόπουλου συνδιαλέγεται με τη σύγχρονη μουσική οδηγώντας σε δράσεις γεμάτες εκπλήξεις και χιούμορ. Τα υπερρεαλιστικά στοιχεία της τέχνης του Εγγονόπουλου μαζί με τις συχνές αναφορές του σε οικείες μορφές της ελληνικής παράδοσης ανοίγουν στους μαθητές το δρόμο ώστε να εκφράσουν τις δικές τους δημιουργίες.

 

Σκοπός του προγράμματος δεν είναι να προσφέρει εγκυκλοπαιδικές γνώσεις, αλλά να συμπαρασύρει τα παιδιά σε ένα παιχνίδι το οποίο θα τα φέρει πιο κοντά στις τέχνες και στη χαρά της καλλιτεχνικής δημιουργίας.

Ένα πρωτότυπο ψηφιακό διαδραστικό πρόγραμμα, όπου τα εικαστικά, η ποίηση και η μουσική οδηγούν τους μαθητές σε μία δημιουργική επαφή με τον κόσμο της τέχνης. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο από τον Παναγιώτη Τσιρίδη και υλοποιείται από την ομάδα thea–tree.

Για παιδιά από 4 έως και 15 ετών

Πληροφορίες:

Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη. Πληροφορίες- Κρατήσεις: 210 3611206