ΘΕΑΤΡΟ 

 
Σούπα με Σούμαν
soupa_me_schumann_afisa_n3.jpg

Η μικρή Κατερίνα θα χρειαστεί να μείνει για λίγες μέρες στο σπίτι της γιατί έχει πυρετό. Για συντροφιά της θα έχει τον αρκούδο της, τον Τέντυ, και τη μουσική του Σούμαν που της χάρισε ο πατέρας της.

Αυτές τις λιγοστές ημέρες ανάπαυσης, το δωμάτιό της γίνεται τόπος συνάντησης των σημαντικότερων προσώπων του περιβάλλοντός της· η μητέρα της, ο γιατρός, ο παππούς και η γιαγιά. Ο πατέρας, αν και παρών σε κάθε συζήτηση, δυστυχώς απουσιάζει. Όλες αυτές οι παρουσίες και απουσίες διαμορφώνουν με τον τρόπο τους τόσο το παιδί, όσο και τους μεγάλους.

Μια καθημερινή, ανθρώπινη ιστορία την οποία η παιδική φαντασία και το χιούμορ μεταμορφώνουν σε ένα θεατρικό έργο με χορό, σε ένα ιδιαίτερο ρεσιτάλ πιάνου. Σε αυτή την ιστορία, κάθε θεατής, μικρός ή μεγάλος, μπορεί να συναντήσει διαφορετικές πτυχές του εαυτού του.

Για παιδιά από 3,5 έως και 10 ετών

Κείμενο: Παναγιώτης Τσιρίδης

Σκηνοθεσία: Μαριάνθη Φωτάκη

Χορογραφίες: Χρυσηίς Λιατζιβίρη

Σκηνικά - Κουστούμια:

Μαρκέλλα Δουζενάκη

Φωτισμοί: Νίκος Σωτηρόπουλος

Πιάνο: Δήμητρα Κοκκινοπούλου

Παίζουν οι ηθοποιοί:

Χρύσα Νταούλη, Μαριάνθη Φωτάκη

Επισκέψεις σε σχολεία: Κρατήσεις: 697 554 3186

Ο Πέτρος και ο λύκος σε παγίδα για πιάνο
53060184_297942887560937_397753007278863

Η καλλιτεχνική ομάδα thea-tree παρουσιάζει τη μουσική παιδική παράσταση «Ο Πέτρος και ο λύκος σε παγίδα για πιάνο». Το έργο, αφού παρουσιάστηκε με επιτυχία στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη, ανανεώνεται με τη νέα σκηνοθετική ματιά της Μαριάνθης Φωτάκη και ταξιδεύει στα σχολεία. Η παράσταση είναι διαδραστική και απευθύνεται σε παιδιά νηπιαγωγείου και πρώτων τάξεων δημοτικού σχολείου.

Η παράσταση ξεκινά με βάση το μουσικό έργο του Σεργκέι Προκόφιεφ, αλλά στην πορεία όλα ανατρέπονται: Η ιστορία εκτυλίσσεται πλέον στον Όλυμπο και γίνεται πιο δίκαιη τόσο για το λύκο, όσο και για τους κτηνοτρόφους της περιοχής. Τα μουσικά θέματα δεν ακούγονται ηχογραφημένα, αλλά ερμηνεύονται ζωντανά από έναν πιανίστα επί σκηνής και γίνονται αφορμή για παιχνίδια ανάμεσα στους ηθοποιούς. Σε αυτά τα παιχνίδια καλούνται να συμμετέχουν και τα παιδιά - θεατές με στόχο αφενός να αναπτύξουν το μουσικό τους αισθητήριο και αφετέρου να ευαισθητοποιηθούν σε ό,τι αφορά στη σχέση των ανθρώπων με τη φύση και ειδικότερα στην προστασία ειδών προς εξαφάνιση όπως είναι ο λύκος.

Για παιδιά από 3 έως και 8 ετών

Κείμενο: Παναγιώτης Τσιρίδης

Σκηνοθεσία: Μαριάνθη Φωτάκη

Παίζουν οι ηθοποιοί: Δημήτρης Καπαμάς, Μαριάνθη Φωτάκη

Πιάνο: Δήμητρα Κοκκινοπούλου

Σκηνικά: Κωνσταντής Μιχαλακέας

Artwork: Μαρκέλλα Δουζενάκη

Παραστάσεις σε σχολεία. Πληροφορίες- Κρατήσεις: 697 554 3186