top of page

ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ thea-tree

IMG_9572 small.jpg

Μαριάνθη Φωτάκη 

Ηθοποιός  Σκηνοθέτης

 

Γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε θέατρο στη σχολή του Κάρολου Κουν.

Από το 1998 εργάζεται ως ηθοποιός και βοηθός σκηνοθέτη σε αρκετές θεατρικές παραστάσεις κάτω από τις οδηγίες σημαντικών σκηνοθετών όπως ο Παπαβασιλείου, Λυμπεροπούλου, Τσουλάτζε, Χατζάκης, Μπέζος, Φιλιππίδης, Μουμουλίδης κ.α. Παράλληλα παρακολουθεί σεμινάρια που αφορούν στην υποκριτική, στο θεατρικό δράμα και στη μουσική. Το 2003 ξεκινά να εργάζεται με ομάδες παιδιών ως εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού. Σε αυτό το πλαίσιο συνεργάζεται με διάφορους φορείς όπως το « Ένα παιδί ένας κόσμος», « Λόγου Παίγνιον», «Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη» κ.α.

Το 2015 σκηνοθετεί την πρώτη της θεατρική παράσταση για παιδιά με τίτλο «Ο μικρός κάστορας και η ηχώ». Το 2018 ιδρύει το thea-tree.

Αναλυτικό βιογραφικό

Τσιρίδης.jpg

Παναγιώτης Τσιρίδης

Μουσικοπαιδαγωγός - Συγγραφέας

   Γεννήθηκε στη Λεμεσό της Κύπρου το 1967 και από το 1974 ζει στην Αθήνα. Σπούδασε μουσική και συμβουλευτική ψυχολογία και εργάζεται ως μουσικοπαιδαγωγός στην πρωτοβάθμια δημόσια εκπαίδευση. Υπήρξε για πολλά χρόνια συνεργάτης του Πανεπιστημίου  Αθηνών σε προγράμματα διαπολιτισμικής εκπαίδευσης. Έχει συμμετάσχει ως εισηγητής σε αρκετά συνέδρια και σεμινάρια επιμόρφωσης εκπαιδευτικών και έχει δημοσιεύσει άρθρα σχετικά με την τέχνη και την εκπαίδευση.  Σχεδιάζει εκπαιδευτικά προγράμματα για μουσεία και άλλους πολιτιστικούς φορείς και από το 2012 είναι επικεφαλής της ομάδας «Λόγου Παίγνιον». Από το 2017 είναι συντονιστής των δασκάλων του El Sistema Greece. Έχει γράψει θεατρικά έργα για παιδιά και  ενήλικες και βιβλία για παιδιά τα οποία έχουν εκδοθεί από τις εκδόσεις Πατάκη και Ψυχογιός.

   Περισσότερες πληροφορίες και αναλυτικότερο βιογραφικό μπορείτε να βρείτε στην προσωπική του ιστοσελίδα: www.panayiotistsirides.gr

Kokkinopoulou.JPG

Δήμητρα Κοκκινοπούλου

Μουσικός

Γεννήθηκε στην Αθήνα και ξεκίνησε στα 5 της χρόνια μαθήματα πιάνου. Το 2007 έλαβε το Πτυχίο Πιάνου (τάξη κα. Νίνα Νικολαΐδου) και Αρμονίας (τάξη κα. Λίλλυ Νικολαΐδου) με άριστα παμψηφεί από το Εθνικό Ωδείο και εισήχθη στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, Τμήμα Μουσικών Σπουδών στην κατεύθυνση Πιάνου με Καθηγητή τον κ. Λάμπη Βασιλειάδη. Στη συνέχεια ολοκλήρωσε το Master of Musical Arts (Piano Performance) με υπεύθυνο καθηγητή τον Dr. Robert Satterlee στο Bowling Green State University, Ohio. Το 2017 ολοκλήρωσε το διδακτορικό της University of Nebraska‐Lincoln (ΗΠΑ) με υπεύθυνη

καθηγήτρια την Dr. Ann Chang.

Δραστηριοποιείται έντονα στη μουσική δωματίου ενώ συνεργάζεται και με τραγουδιστές σε έργα που καλύπτουν όλο το στυλιστικό φάσμα της κλασσικής μουσικής.

Αναλυτικό βιογραφικό

IMG_2503s.jpg

Χρύσα Νταούλη

Ηθοποιός

 

Είναι απόφοιτη της Δραματικής Σχολής - Σύγχρονου Θεάτρου Βασίλης Διαμαντόπουλος".  Έχει σπουδάσει Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας αλλά και Master 1 στη μετάφραση, στο Πανεπιστήμιο του Στρασβούργου. Έχει συμμετάσχει σε θεατρικές παραστάσεις για ενήλικες και παιδιά και σε ταινίες μικρού μήκους.

Έχει εργαστεί σε θεματικά πάρκα, σε escape rooms ως σεναριογράφος αλλά και ως μοντέλο.

Αναλυτικό βιογραφικό

254834477_642676246895440_1443272465750997609_n.jpg

Ιωάννα Μυλωνά

Ηθοποιός - Θεατρολόγος

 

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι απόφοιτη της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου και της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών – Τμήμα Θεατρικών Σπουδών. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια υποκριτικής με τους Α. Μανωλικάκη, Ε. Σκότη, Μ. Παπαδημητρίου κ.α., θεατρικού παιχνιδιού με τον Λ. Κουρετζή και Εκπαιδευτικού δράματος με την Π. Στεφανίδου. Εργάζεται από το 2003 ως ηθοποιός και από το 2007 παράλληλα με την υποκριτική εργάζεται και ως εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού. Έχει διδάξει θεατρική αγωγή σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία της Αθήνας.    

Αναλυτικό βιογραφικό

IMG_20200709_002003_971.jpg

Μυρτώ Κοσμοπούλου

Σκηνογράφος|ενδυματολόγος και θεατρολόγος

 

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. (2005-2010). Έχει παρακολουθήσει το εργαστήριο κατασκευής θεατρικής μαριονέτας του Στάθη Μαρκόπουλου στην Αθήνα (2012-2013) , το εργαστήριο εκπαιδευτικού δράματος της Ξένιας Καλογεροπούλου με την Πέγκυ Στεφανίδου και το εργαστήριο κατασκευής θεατρικής κούκλας της Natacha Belova στις Βρυξέλλες (2019). Εργάζεται από το 2011 ως σκηνογράφος και ενδυματολόγος με εξειδίκευση στις κατασκευές κούκλας, μάσκας και φροντιστηριακών αντικειμένων για το θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. 

Αναλυτικό βιογραφικό

Bikaki small.jpg

Άννα Μπικάκη

 

Γεννήθηκε στην Κρήτη και σπούδασε Επικοινωνία, Μέσα & Πολιτισμό στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, με κατεύθυνση στην πολιτιστική διαχείριση.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια για social media & culture management καθώς και συντονισμό εκθέσεων. 

Έχει εργαστεί στον τομέα του event management σε φεστιβάλ, εταιρίες παραγωγής, Μ.Κ.Ο. &  καλλιτεχνικές εκθέσεις, καθώς και σε sites πολιτιστικού περιεχομένου.  

Σήμερα εργάζεται στον τομέα του Human Resources ενώ παράλληλα συντονίζει την επικοινωνία σε καλλιτεχνικές ομάδες και κάνει ραδιόφωνο.  

Αναλυτικό βιογραφικό

Χρυσηίς Λιατζιβίρη.jpg

Χρυσηίς Λιατζιβίρη

Χορογράφος - Χορεύτρια

Είναι χορεύτρια, χορογράφος, καλλιτεχνική διευθύντρια της SYNDRAM dance co. και καθηγήτρια σύγχρονου χορού. Σπούδασε στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Tέχνης και στην Ανώτερη Επαγγελματική σχολή χορού Ραλλού Μάνου και συνέχισε την σπουδή της στο εξωτερικό. Έχει παρακολουθήσει επί σειρά ετών σεμινάρια υποκριτικής. Έχει συνεργαστεί ως χορεύτρια-χορογράφος σε παραγωγές του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, της Εθνικής Λυρικής σκηνής και του Φεστιβάλ Αθηνών. Το 2006 ιδρύει την ομάδα χορού FAREWELL και παρουσιάζει την ομώνυμη παράσταση. Το 2007 δημιουργεί την SYNDRAM  dance co. της οποίας είναι καλλιτεχνική διευθύντρια και χορογράφος των παραστάσεων. Έχει συνεργαστεί επί σειρά ετών με το Υπουργείο Πολιτισμού και με το Υπουργείο Παιδείας. Διδάσκει  χορό στη Δραματική σχολή του Θεάτρου Τέχνης του Καρόλου Κούν, σύγχρονο χορό-θεωρία-ανάλυση-διδασκαλία και αυτοσχεδιασμό στην Ανώτερη Επαγγελματική σχολή χορού της Μ.Χατζημιχάλη, σύγχρονο χορό στο Dancevaccum και σύγχρονο χορό & αυτοσχεδιασμό στο HOPA-House of Performing Arts (ΙΕΚ).

Δημήτρης Καπαμάς.jpg

Δημήτρης Καπαμάς

Ηθοποιός

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1989. Σπούδασε στο τμήμα Οικονομικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιά αλλά δεν άργησε να ανακαλύψει την αγάπη του για το θέατρο και την τέχνη γενικότερα. Ξεκίνησε τις σπουδές του στη δραματική σχολή “Μοντέρνοι Καιροί”  απ’ όπου και αποφοίτησε το 2018. Έχει συνεργαστεί με τον Κώστα Γάκη και την Ελένη Βλάχου ως βοηθός σκηνοθέτη  σε παραστάσεις για παιδιά και ενήλικες.

Αναλυτικό βιογραφικό

Ζωή ΦράττηFB_IMG_1570804875724.jpg

Ζωή Φράττη

Ηθοποιός 

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι πτυχιούχος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Εθνικού Καποδιστριακού Παν/μίου Αθηνών και εργάστηκε ως δασκάλα το διάστημα 2005-2016.
Αποφοίτησε από την Δραματική Σχολή ''Μοντέρνοι Καιροί'' το 2012.

Απο το 2008 έως σήμερα έχει λαβει μέρος σε διάφορες θεατρικές και μουσικοθεατρικές παραστάσεις στην Ελλάδα πάνω σε έργα των Σαίξπηρ, Μπρέχτ, Λόρκα, Ζαρύ, Μολιέρου καθώς και ελλήνων συγγραφέων του νεοελληνικού θεάτρου. Έχει συνεργαστεί επαγγελματικά ως ηθοποιός στο θέατρο και τον κινηματογράφο με τους: Τάκη Τζαμαριά, Γιώργο Μπινιάρη, Κάρμεν Ρουγγέρη, Δημήτρη Φραγκιόγλου, Έλενα Βόγλη, Κωνσταντίνο Γιάνναρη, Στέλλα Μιχαηλίδου κ.α.

Ολοκληρώνει τις σπουδές κλασσικού τραγουδιού (δίπλωμα μονωδίας Ιούνιος 2020 – σοπράνο, με καθηγήτρια την Ειρήνη Τσιρακίδου). Έχει λάβει μέρος σε συναυλίες στο Μέγαρο Μουσικής, στον Φιλολογικό Σύλλογο ''Παρνασσός'', στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ κ.ά. Εργάστηκε ως βοηθός σκηνοθέτη στην παραγωγή του Μικρού Eθνικού ‘’Χίλιες και μία ιστορίες’’ (2019-2020)

Αναλυτικό βιογραφικό

Ειρήνη Γοζαδίνου τετράγωνη.jpg

Ειρήνη Γοζαδίνου

Εμψυχώτρια εκπαιδευτικών προγραμμάτων

Γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Αποφοίτησε από το τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και εργάζεται ως εμψυχώτρια εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Έχει ολοκληρώσει το σεμινάριο του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου “Εκπαίδευση στα Μουσεία” και έχει συμμετάσχει σε σεμινάρια ιστορίας της τέχνης, σε βιωματικά σεμινάρια θεατρικού παιχνιδιού, “Μουσική στην εκπαίδευση” με τον Παναγιώτη Τσιρίδη, εμψύχωσης ομάδων αλλά και συγγραφής παραμυθιού και δημιουργικής γραφής. Ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για τη συμβολή όλων των ειδών της τέχνης στην εκπαιδευτική διαδικασία. Έχει κάνει σπουδές μουσικής και συγκεκριμένα πιάνου, ενώ τα τελευταία χρόνια ασχολείται και με τη γραφή. Εργάζεται στο Ελληνικό Παιδικο Μουσείο ως ερμηνεύτρια εκπαιδευτικών προγραμμάτων, στο Μουσικό Εργαστήρι Σίφνου “Φραγκίσκη-Ψαχαροπούλου Καρόρη” ως δημιουργός και εμψυχώτρια εκπαιδευτικών προγραμμάτων και στην ομάδα thea-tree που πραγματοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά σε πολιτιστικούς φορείς.

Αναλυτικό βιογραφικό

Βιβιάνα_IMG_0733_small.jpg

Βιβιάνα Αποστολοπούλου

Παιδαγωγός

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1990 και είναι απόφοιτος του ΠΤΔΕ του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Από τη λήξη των σπουδών της ξεκίνησε να διερευνά τις δυνατότητες συνάντησης της Τέχνης με την Εκπαίδευση, εργαζόμενη παράλληλα ως παιδαγωγός. Συμμετείχε σε εργαστήρια μουσικού και φωνητικού αυτοσχεδιασμού με τον Π. Κανελλόπουλο και τη Σ. Γιαννάτου αντίστοιχα. Το 2013 παρακολούθησε το πρόγραμμα επιμόρφωσης του Π. Τσιρίδη «Μουσική και Εκπαίδευση». Σε συνεργασία με τον ίδιο και την ομάδα «Λόγου Παίγνιον», συμμετείχε ως εμψυχώτρια σε εκπαιδευτικά προγράμματα και παραστάσεις για παιδιά, σε σχολεία, στο «Ίδρυμα Β.&Μ. Θεοχαράκη» και στη Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη». Από το 2016 ζει και εργάζεται στα Ιωάννινα, όπου στο πλαίσιο των μεταπτυχιακών της σπουδών εστιάζει σε ζητήματα Τέχνης και Σώματος.

Αναλυτικό βιογραφικό

EM.jpg

Εύα Μούρτζη

Εικαστικός

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1991 και είναι αριστούχος της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών (2018). Έχει εργαστεί στη δημιουργία του αγαλματιδίου βράβευσης της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου σε συνεργασία με το γλύπτη Σταύρο Τακτικό, έχει εργαστεί επίσης και ως β' βοηθός σκηνοθέτη στη ταινία "Δρόμοι" του Δημήτρη Κουτσιαμπασάκου το 2019. Έχει πραγματοποιήσει μαθήματα σκίτσου, κόμικ και εικονογράφησης στην παιδική ακαδημία του "Κέντρου Τεχνών Πλάκα" και το καλοκαίρι του 2023 έκανε εικαστικά μαθήματα και δημιούργησε μαζί με τα παιδιά σκηνικά για το καλοκαιρινό πρόγραμμα "Βουτιές στην Τέχνη" σε συνεργασία με την ομάδα Thea-tree στη Μουσική Βιβλιοθήκη "Λίλιαν Βουδούρη" στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Έχει συμμετάσχει σε διαγωνισμούς, σε εκθέσεις αλλά και σε εθελοντικές δραστηριότητες.

Αναλυτικό βιογραφικό

bottom of page