top of page

Οι Άνρθωποι του thea-tree

IMG_9572 small.jpg

Μαριάνθη Φωτάκη 

Ηθοποιός - Σκηνοθέτης

 

Γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε θέατρο στη σχολή του Κάρολου Κουν. Από το 1998 εργάζεται ως ηθοποιός και βοηθός σκηνοθέτη σε αρκετές θεατρικές παραστάσεις κάτω από τις οδηγίες σημαντικών σκηνοθετών όπως ο Παπαβασιλείου, Λυμπεροπούλου, Τσουλάτζε, Χατζάκης, Μπέζος, Φιλιππίδης, Μουμουλίδης, Καμτσής κ.ά. Παράλληλα παρακολουθεί σεμινάρια που αφορούν στην υποκριτική, το θεατρικό δράμα και τη μουσική. Το 2003 ξεκινά να εργάζεται με ομάδες παιδιών ως εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού. Σε αυτό το πλαίσιο συνεργάζεται με διάφορους φορείς όπως το «Ένα Παιδί - Ένας Κόσμος», «Λόγου Παίγνιον», «Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη», τη «Μουσική Βιβλιοθήκη “Λίλιαν Βουδούρη”», κ.ά. Το 2015 σκηνοθετεί την πρώτη της θεατρική παράσταση για παιδιά με τίτλο «Ο μικρός κάστορας και η ηχώ». Το 2018 ιδρύει την καλλιτεχνική ομάδα thea-tree και από τότε σχεδιάζει και υλοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα, θεατρικές παραστάσεις για παιδιά τόσο στο χώρο του θεάτρου όσο και σε σχολεία, βιωματικά εργαστήρια για παιδιά και ενήλικες καθώς επίσης αναλαμβάνει την προετοιμασία παιδιών για καλλιτεχνικά σχολεία.

Αναλυτικό βιογραφικό

Τσιρίδης.jpg

Παναγιώτης Τσιρίδης

Μουσικοπαιδαγωγός - Συγγραφέας

   Γεννήθηκε στη Λεμεσό της Κύπρου το 1967 και από το 1974 ζει στην Αθήνα. Σπούδασε μουσική και συμβουλευτική ψυχολογία και εργάζεται ως μουσικοπαιδαγωγός στην πρωτοβάθμια δημόσια εκπαίδευση. Υπήρξε για πολλά χρόνια συνεργάτης του Πανεπιστημίου  Αθηνών σε προγράμματα διαπολιτισμικής εκπαίδευσης. Έχει συμμετάσχει ως εισηγητής σε αρκετά συνέδρια και σεμινάρια επιμόρφωσης εκπαιδευτικών και έχει δημοσιεύσει άρθρα σχετικά με την τέχνη και την εκπαίδευση.  Σχεδιάζει εκπαιδευτικά προγράμματα για μουσεία και άλλους πολιτιστικούς φορείς και από το 2012 είναι επικεφαλής της ομάδας «Λόγου Παίγνιον». Από το 2017 είναι συντονιστής των δασκάλων του El Sistema Greece. Έχει γράψει θεατρικά έργα για παιδιά και  ενήλικες και βιβλία για παιδιά τα οποία έχουν εκδοθεί από τις εκδόσεις Πατάκη και Ψυχογιός.

   Περισσότερες πληροφορίες και αναλυτικότερο βιογραφικό μπορείτε να βρείτε στην προσωπική του ιστοσελίδα: www.panayiotistsirides.gr

Kokkinopoulou.JPG

Δήμητρα Κοκκινοπούλου

Μουσικός

Γεννήθηκε στην Αθήνα και ξεκίνησε στα 5 της χρόνια μαθήματα πιάνου. Το 2007 έλαβε το Πτυχίο Πιάνου (τάξη κα. Νίνα Νικολαΐδου) και Αρμονίας (τάξη κα. Λίλλυ Νικολαΐδου) με άριστα παμψηφεί από το Εθνικό Ωδείο και εισήχθη στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, Τμήμα Μουσικών Σπουδών στην κατεύθυνση Πιάνου με Καθηγητή τον κ. Λάμπη Βασιλειάδη. Στη συνέχεια ολοκλήρωσε το Master of Musical Arts (Piano Performance) με υπεύθυνο καθηγητή τον Dr. Robert Satterlee στο Bowling Green State University, Ohio. Το 2017 ολοκλήρωσε το διδακτορικό της University of Nebraska‐Lincoln (ΗΠΑ) με υπεύθυνη

καθηγήτρια την Dr. Ann Chang.

Δραστηριοποιείται έντονα στη μουσική δωματίου ενώ συνεργάζεται και με τραγουδιστές σε έργα που καλύπτουν όλο το στυλιστικό φάσμα της κλασσικής μουσικής.

4dec792e-0302-470b-a569-814f688a70d2.jpg

Γιώργος Πέρρος

Μουσικός

 

Ο Γιώργος Πέρρος είναι δάσκαλος ειδικής αγωγής και μουσικός. Έχει υπηρετήσει την πρωτοβάθμια εκπαίδευση σε διάφορα μέρη της χώρας. Διδάσκει στο 10ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Πανεπιστημίου Αθηνών (Μαράσλειο).  Απέκτησε δίπλωμα κλασικής κιθάρας υπό τον Ευάγγελο Ασημακόπουλο στο ωδείο Athenaeum και ανωτέρων θεωρητικών της μουσικής. Έχει εκδώσει την ποιητική συλλογή «Άρσεις» από τις εκδόσεις Άνω τελεία.

254834477_642676246895440_1443272465750997609_n.jpg

Ιωάννα Μυλωνά

Ηθοποιός - Θεατρολόγος

 

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι απόφοιτη της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου και της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών – Τμήμα Θεατρικών Σπουδών. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια υποκριτικής με τους Α. Μανωλικάκη, Ε. Σκότη, Μ. Παπαδημητρίου κ.α., θεατρικού παιχνιδιού με τον Λ. Κουρετζή και Εκπαιδευτικού δράματος με την Π. Στεφανίδου. Εργάζεται από το 2003 ως ηθοποιός και από το 2007 παράλληλα με την υποκριτική εργάζεται και ως εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού. Έχει διδάξει θεατρική αγωγή σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία της Αθήνας. 

IMG_2503s.jpg

Χρύσα Νταούλη

Ηθοποιός

 

Είναι απόφοιτη της Δραματικής Σχολής - Σύγχρονου Θεάτρου Βασίλης Διαμαντόπουλος".  Έχει σπουδάσει Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας αλλά και Master 1 στη μετάφραση, στο Πανεπιστήμιο του Στρασβούργου. Έχει συμμετάσχει σε θεατρικές παραστάσεις για ενήλικες και παιδιά και σε ταινίες μικρού μήκους.

Έχει εργαστεί σε θεματικά πάρκα, σε escape rooms ως σεναριογράφος αλλά και ως μοντέλο.

5d630f7d-c930-4567-a644-3df7034efe24.jpg

Γιάννης Ιωάννου

Ηθοποιός

Γεννήθηκε το 1984 στην Αθήνα. Είναι αριστούχος απόφοιτος της Δραματικής Σχολής «Αρχή» της Νέλλης Καρρά. Συνεργάστηκε με το Θέατρο Κωφών Ελλάδος και έχει συμμετάσχει στις παραστάσεις «Κάρβουνο», και «Οδός Αστέγων», οι οποίες φιλοξενήθηκαν στο ΘΚΕ σε σκηνοθεσία Βασίλη Βηλαρά. Επιπλέον, έχει συμμετάσχει ως ηθοποιός σε παιδικές και παραστάσεις ενηλίκων των Νέλλη Καρρά, Θανάση Χαλκιά, Παναγιώτη Εξαρχέα, Κωνσταντίνου Μαραβέλια, Νότη Παρασκευόπουλου κ.ά.

Screenshot_20220505-171939_Instagram.jpg

Aλεξία Παπαθεμελή

Ηθοποιός - Θεατρολόγος

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπου σπούδασε στο Τμήμα Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών, ΑΠΘ. Εργάστηκε ως βοηθός σκηνογράφου-ενδυματολόγου σε θεατρικές παραστάσεις στο Κ.Θ.Β.Ε., το Μέγαρο Μουσικής Θεσ/νίκης και την Πειραματική Σκηνή της Τέχνης. 'Εχει διδάξει θεατρικό παιχνίδι στο Τ.Ε.Ι. Σίνδου και σε δημόσια ΙΕΚ. Παρακολουθεί σεμινάρια σχετικά με το θέατρο στην εκπαίδευση. Απ' το 2002 ζει στην Αθήνα, όπου εργάζεται ως θεατρολόγος στην πρωτοβάθμια δημόσια εκπαίδευση.

γουσγουλά.png

Aγγελική Γούσγουλα

Εκπαιδευτικός

Απόφοιτη του τμήματος Κλασικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, του τριετούς εργαστηρίου Θεατρικού Παιχνιδιού "Σχολείο Παιχνιδιού" και τελειόφοιτη φοιτήτρια του τμήματος Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Έχει  παρακολουθήσει επιμορφωτικά προγράμματα ενσωμάτωσης της τέχνης στην εκπαιδευτική διαδικασία και στην ενταξιακή εκπαίδευση/ειδική αγωγή.

 

Εργάζεται ως εμψυχώτρια προγραμμάτων και βιωματική εκπαιδεύτρια σε θεματικά πάρκα, σε μουσεία και σε χώρους καλλιτεχνικής εκπαίδευσης. Έχει σχεδιάσει και υλοποιήσει δράσεις σε διάφορα φεστιβάλ και δήμους για παιδιά και ενήλικες.

IMG_20200709_002003_971.jpg

Μυρτώ Κοσμοπούλου

Σκηνογράφος - Ενδυματολόγος - Θεατρολόγος

 

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. (2005-2010). Έχει παρακολουθήσει το εργαστήριο κατασκευής θεατρικής μαριονέτας του Στάθη Μαρκόπουλου στην Αθήνα (2012-2013) , το εργαστήριο εκπαιδευτικού δράματος της Ξένιας Καλογεροπούλου με την Πέγκυ Στεφανίδου και το εργαστήριο κατασκευής θεατρικής κούκλας της Natacha Belova στις Βρυξέλλες (2019). Εργάζεται από το 2011 ως σκηνογράφος και ενδυματολόγος με εξειδίκευση στις κατασκευές κούκλας, μάσκας και φροντιστηριακών αντικειμένων για το θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. 

EM.jpg

Εύα Μούρτζη

Εικαστικός

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1991 και είναι αριστούχος της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών (2018). Έχει εργαστεί στη δημιουργία του αγαλματιδίου βράβευσης της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου σε συνεργασία με το γλύπτη Σταύρο Τακτικό, έχει εργαστεί επίσης και ως β' βοηθός σκηνοθέτη στη ταινία "Δρόμοι" του Δημήτρη Κουτσιαμπασάκου το 2019. Έχει πραγματοποιήσει μαθήματα σκίτσου, κόμικ και εικονογράφησης στην παιδική ακαδημία του "Κέντρου Τεχνών Πλάκα" και το καλοκαίρι του 2023 έκανε εικαστικά μαθήματα και δημιούργησε μαζί με τα παιδιά σκηνικά για το καλοκαιρινό πρόγραμμα "Βουτιές στην Τέχνη" σε συνεργασία με την ομάδα Thea-tree στη Μουσική Βιβλιοθήκη "Λίλιαν Βουδούρη" στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Έχει συμμετάσχει σε διαγωνισμούς, σε εκθέσεις αλλά και σε εθελοντικές δραστηριότητες.

Ζωή ΦράττηFB_IMG_1570804875724.jpg

Ζωή Φράττη

Ηθοποιός 

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι πτυχιούχος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Εθνικού Καποδιστριακού Παν/μίου Αθηνών και εργάστηκε ως δασκάλα το διάστημα 2005-2016.
Αποφοίτησε από την Δραματική Σχολή ''Μοντέρνοι Καιροί'' το 2012.

Απο το 2008 έως σήμερα έχει λαβει μέρος σε διάφορες θεατρικές και μουσικοθεατρικές παραστάσεις στην Ελλάδα πάνω σε έργα των Σαίξπηρ, Μπρέχτ, Λόρκα, Ζαρύ, Μολιέρου καθώς και ελλήνων συγγραφέων του νεοελληνικού θεάτρου. Έχει συνεργαστεί επαγγελματικά ως ηθοποιός στο θέατρο και τον κινηματογράφο με τους: Τάκη Τζαμαριά, Γιώργο Μπινιάρη, Κάρμεν Ρουγγέρη, Δημήτρη Φραγκιόγλου, Έλενα Βόγλη, Κωνσταντίνο Γιάνναρη, Στέλλα Μιχαηλίδου κ.α.

Ολοκληρώνει τις σπουδές κλασσικού τραγουδιού (δίπλωμα μονωδίας Ιούνιος 2020 – σοπράνο, με καθηγήτρια την Ειρήνη Τσιρακίδου). Έχει λάβει μέρος σε συναυλίες στο Μέγαρο Μουσικής, στον Φιλολογικό Σύλλογο ''Παρνασσός'', στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ κ.ά. Εργάστηκε ως βοηθός σκηνοθέτη στην παραγωγή του Μικρού Eθνικού "Χίλιες και μία ιστορίες" (2019-2020).

f7ad852a-d0ee-4540-ad7d-fd3dc20dac73.jpg

Αλέξανδρος Λυκοθανάσης

Μουσικός

Ο Αλέξανδρος Λυκοθανάσης είναι τζαζ πιανίστας και ζει στην Αθήνα. Ξεκίνησε μαθήματα πιάνου σε μικρή ηλικία και συνέχισε σπουδάζοντας τζαζ στο αντίστοιχο τμήμα του Ιονίου Πανεπιστημίου, με καθηγητή τον Γιώργο Κοντραφούρη. Έχει συνεργαστεί με σημαντικούς μουσικούς της ελληνικής σκηνής, όπως ο Δήμος Δημητριάδης, ο Δημήτρης Αγγελάκης, ο Σεραφείμ Μπέλλος, ο Ντίνος Μάνος κ.ά.

Χρυσηίς Λιατζιβίρη.jpg

Χρυσηίς Λιατζιβίρη

Χορογράφος - Χορεύτρια

Είναι χορεύτρια, χορογράφος, καλλιτεχνική διευθύντρια της SYNDRAM dance co. και καθηγήτρια σύγχρονου χορού. Σπούδασε στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Tέχνης και στην Ανώτερη Επαγγελματική σχολή χορού Ραλλού Μάνου και συνέχισε την σπουδή της στο εξωτερικό. Έχει παρακολουθήσει επί σειρά ετών σεμινάρια υποκριτικής. Έχει συνεργαστεί ως χορεύτρια-χορογράφος σε παραγωγές του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, της Εθνικής Λυρικής σκηνής και του Φεστιβάλ Αθηνών. Το 2006 ιδρύει την ομάδα χορού FAREWELL και παρουσιάζει την ομώνυμη παράσταση. Το 2007 δημιουργεί την SYNDRAM  dance co. της οποίας είναι καλλιτεχνική διευθύντρια και χορογράφος των παραστάσεων. Έχει συνεργαστεί επί σειρά ετών με το Υπουργείο Πολιτισμού και με το Υπουργείο Παιδείας. Διδάσκει  χορό στη Δραματική σχολή του Θεάτρου Τέχνης του Καρόλου Κούν, σύγχρονο χορό-θεωρία-ανάλυση-διδασκαλία και αυτοσχεδιασμό στην Ανώτερη Επαγγελματική σχολή χορού της Μ.Χατζημιχάλη, σύγχρονο χορό στο Dancevaccum και σύγχρονο χορό & αυτοσχεδιασμό στο HOPA-House of Performing Arts (ΙΕΚ).

Bikaki small.jpg

Άννα Μπικάκη

 

Γεννήθηκε στην Κρήτη και σπούδασε Επικοινωνία, Μέσα & Πολιτισμό στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, με κατεύθυνση στην πολιτιστική διαχείριση.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια για social media & culture management καθώς και συντονισμό εκθέσεων. 

Έχει εργαστεί στον τομέα του event management σε φεστιβάλ, εταιρίες παραγωγής, Μ.Κ.Ο. &  καλλιτεχνικές εκθέσεις, καθώς και σε sites πολιτιστικού περιεχομένου.  

Σήμερα εργάζεται στον τομέα του Human Resources ενώ παράλληλα συντονίζει την επικοινωνία σε καλλιτεχνικές ομάδες και κάνει ραδιόφωνο.  

bottom of page