top of page

Εκπαιδευτικά Προγράμματα -  Σχολικές Επισκέψεις
στα Δημοτικά Σχολεία

Λογοτεχνικά κείμενα σημαντικών Ελλήνων συγγραφέων συνδιαλέγονται με τη μουσική, το θέατρο και τα εικαστικά δημιουργώντας πρωτότυπα εκπαιδευτικά προγράμματα. 

Σχεδιασμός προγραμμάτων: Παναγιώτης Τσιρίδης

Επισκέψεις στον χώρο του σχολείου!

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις: 697 554 3186

10.png

Κ. Π. Καβάφης:

«Και μες στην τέχνη πάλι ξεκουράζομαι από τη δούλεψή της»

Η τέχνη της ποίησης συναντά τα εικαστικά, το μουσικό αυτοσχεδιασμό, μικρά έργα για πιάνο του Μάνου Χατζιδάκι και ένα πρωτότυπο παιχνίδι με τη χρήση της αγγλικής γλώσσας. Σκοπός του προγράμματος δεν είναι να προσφέρει εγκυκλοπαιδικές γνώσεις για τον ποιητή, αλλά να συμπαρασύρει τους μαθητές σε ένα παιχνίδι που θα τους φέρει πιο κοντά στην τέχνη και τη δημιουργία.

Για παιδιά από 6 έως 9 ετών

11.png

Οδυσσέας Ελύτης:

Ο λογοτεχνικός και εικαστικός κόσμος του ποιητή

Η ποίηση αλλά και τα εικαστικά έργα του Οδυσσέα Ελύτη συναντούν τη μουσική του Μάνου Χατζιδάκι και του Μίκη Θεοδωράκη. Παιχνίδια σε ομάδες με μουσικούς και θεατρικούς αυτοσχεδιασμούς  συνθέτουν ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα το οποίο έχει σκοπό να φέρει τα παιδιά περισσότερο κοντά στον κόσμο της λογοτεχνίας και στη χαρά της δημιουργίας.

Για παιδιά από 6 έως 9 ετών

θεόφιλος πιν 2.jpg

Θεόφιλος Κεφαλάς - Χατζημιχαήλ:

Ο τσολιάς της ζωγραφικής

Σκοπός του προγράμματος δεν είναι να προσφέρει γνώσεις γύρω από την τέχνη, αλλά να συμπαρασύρει τα παιδιά σε ένα παιχνίδι που θα τα φέρει πιο κοντά στις τέχνες και στη χαρά της δημιουργίας. Ειδικά μέσα από το έργο του Θεόφιλου που ξεχειλίζει από αισιοδοξία και φως, τα παιδιά μπορούν να συνδεθούν ψυχικά και πνευματικά και να αναπτύξουν περαιτέρω την αγάπη τους για την τέχνη.

Για παιδιά από 6 έως 9 ετών

13.png

Κωνσταντίνος Παρθένης - Θανάσης Χατζόπουλος:

Από την ποιητική του τοπίου στον τόπο της ποίησης

Ένας αιώνας σχεδόν χωρίζει τον έναν δημιουργό από τον άλλον. Και οι δύο όμως θα σταθούν ως σύγχρονοι και πρωτοπόροι για την εποχή τους. Η Αθήνα και  το Παρίσι, ο στοχασμός και το πνεύμα και η βαθιά σχέση με τον άνθρωπο και τη φύση αποτελούν ορισμένα από τα κοινά στοιχεία των δύο δημιουργών. Η μουσική θα λειτουργήσει ως γέφυρα αυτής της συνάντησης δημιουργώντας ένα ιδιαίτερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα όπου η παιδεία συναντά με έναν φυσικό τρόπο τη ψυχαγωγία.

Για παιδιά από 8 έως 12 ετών

Νίκος Εγγονόπουλος:

Ο Ορφέας της Υπερρεαλιστικής ζωγραφικής

ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ-ΣΤΗΝ-ΤΕΧΝΗ.jpg

Η ζωγραφική και η ποίηση του πρωτοπόρου για την εποχή του, Νίκου Εγγονόπουλου συνδιαλέγεται με τη σύγχρονη μουσική οδηγώντας σε δράσεις γεμάτες εκπλήξεις και χιούμορ. Τα υπερρεαλιστικά στοιχεία της τέχνης του Εγγονόπουλου μαζί με τις συχνές αναφορές του σε οικείες μορφές της ελληνικής παράδοσης ανοίγουν στους μαθητές το δρόμο ώστε να εκφράσουν τις δικές τους δημιουργίες.

Σκοπός του προγράμματος δεν είναι να προσφέρει εγκυκλοπαιδικές γνώσεις, αλλά να συμπαρασύρει τα παιδιά σε ένα παιχνίδι το οποίο θα τα φέρει πιο κοντά στις τέχνες και στη χαρά της καλλιτεχνικής δημιουργίας.

Ένα πρωτότυπο ψηφιακό διαδραστικό πρόγραμμα, όπου τα εικαστικά, η ποίηση και η μουσική οδηγούν τους μαθητές σε μία δημιουργική επαφή με τον κόσμο της τέχνης. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο από τον Παναγιώτη Τσιρίδη και υλοποιείται από την ομάδα thea–tree.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα παρουσιάστηκε στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη με τίτλο "Διαλειμματάκι στην τέχνη. Νίκος Εγγονόπουλος: ο Ορφέας της Υπερρεαλιστικής Ζωγραφικής".

Για παιδιά από 9 έως 12 ετών

8.png

Γιώργος Σεφέρης:

Κατά βάθος είμαι ζήτημα φωτός

Ποιήματα και φωτογραφίες του Γιώργου Σεφέρη συνδέονται με μικρά έργα για πιάνο από το διεθνές ρεπερτόριο, αλλά και με μουσικούς αυτοσχεδιασμούς από τα ίδια τα παιδιά. Η ποίηση γίνεται αφορμή για παιχνίδι και η σχέση με την τέχνη αναπτύσσεται αβίαστα.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα παρουσιάστηκε στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη με τίτλο "Διαλειμματάκι στην τέχνη. Γιώργος Σεφέρης: Κατά βάθος είμαι ζήτημα φωτός".

Για παιδιά από 9 έως 15 ετών

6.png

Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης:

Στο Χριστό στο Κάστρο - Το θαύμα να είσαι άνθρωπος

Ένα από τα γνωστότερα διηγήματα του Παπαδιαμάντη ζωντανεύει μέσα από τη θεατρική αφήγηση και γίνεται αφορμή για ανάλυση χαρακτήρων και θεατρικό παιχνίδι. Οι μαθητές,  πέρα από τη χαρά του παιχνιδιού και την εμπειρία της δημιουργίας, έρχονται σε επαφή με ένα σημαντικό λογοτεχνικό κείμενο, αλλά και με την ιδιαίτερη γλώσσα του Παπαδιαμάντη.

Για παιδιά από 9 έως 15 ετών

7.png

Νίκος Καζαντζάκης:

Πρόσωπα και στοχασμοί από το έργο του

Τρία από τα σημαντικότερα έργα του Νίκου Καζαντζάκη: «Ο καπετάν Μιχάλης», «Βίος και πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά» και «Αναφορά στον Γκρέκο» γίνονται αφορμή για δράσεις μέσα από τις οποίες οι μαθητές γνωρίζουν το βασικό χαρακτήρα κάθε έργου και εξοικειώνονται με τους στοχασμούς του συγγραφέα. Παράλληλα αναπτύσσουν το λόγο και την κριτική τους σκέψη.

Για παιδιά από 9 έως 15 ετών

bottom of page